Activiteiten

Altijd al eens een keer bier willen brouwen? Nieuwsgierig hoe bier wordt gebrouwen? Of gewoon opzoek naar een gezellige avond met familie, collega’s en vrienden? Brouwerij Wijchense Schòne heeft diverse activiteiten waarin we u meenemen in de wereld van het bier. We vertellen vol passie hoe bier wordt gebrouwen en wat er kenmerkend is aan de verschillende bierstijlen. Na een uitgebreide uitleg over onze brouwerij en hoe het brouwproces verloopt kunt u gezellig nagenieten onder het genot van onze bieren.

Speciaal voor de horeca hebben wij informatieavonden over bier. We vertellen hoe het brouwproces in elkaar zit, wat de verschillen zijn tussen de verschillende bierstijlen, bierbehandeling, het serveren van bier en de effecten van temperatuur op het bier. Specifieke wensen en vragen over bier zijn mogelijk.

Bierbrouwerij bezoekken

Rondleiding

Tijdens de rondleiding in onze brouwerij nemen we je mee in de wondere wereld van het bier. We vertellen je stap voor stap over het proces. Wat is de invloed van de ingrediënten op het bier en welke biersoorten worden er mee gemaakt. Na afloop van de rondleiding krijgt iedere deelnemer een proefglas van 15cl. info@wijchenseschone.nl

Wilt u ook graag een hapje eten? informeer naar onze buffetmenu’s.

Duur: 30-40 minuten
Prijs: €10,- per persoon
Dagen: op aanvraag
Deelnamen: minimaal 5 personen

Proeverij

Tijdens de proeverij nemen we een duik in de diversiteit van bier. Iedere deelnemer krijgt 5 bieren van verschillende bierstijlen te proeven in een proefglas van 15cl. Alle bieren zijn gebrouwen door Brouwerij Wijchense Schòne. Tussentijds krijgen alle deelnemers een rondleiding in de brouwerij en wordt er verteld over de diverse bieren. Hiervoor graag contact opnemen via het invulformulier op de inschrijfpagina of via mail info@wijchenseschone.nl.

Wilt u ook graag een hapje eten? informeer naar onze buffetmenu’s.

Duur: 1 - 1,5 uur
Prijs: €20,- per persoon
Dagen: op aanvraag
Deelnamen: minimaal 5 personen
Bierglas van de Wijchense Schone.
Ingredienten mixen voor bier.

Workshop bierbrouwen

Met de brouwworkshop gaan we 20 of 40 liter speciaalbier maken. Tijdens de workshop doorlopen we de eerste stappen van het brouwproces: schroten, maischen, koken, filteren, koelen en vergisten. Als de wort staat te koken is het lunchtijd, waar een lunch wordt geserveerd met bier gerelateerde producten, zoals bijvoorbeeld bierkaas, bierpaté of bierbrood. Ook krijgen alle deelnemers een rondleiding in de brouwerij en gaan we bier proeven. Hiervoor graag contact opnemen via het invulformulier op de contactpagina of via mail info@wijchenseschone.nl.

Wilt u in plaats van lunch dineren bij de workshop? Dat kan ook! Informeer naar onze buffetmenu’s.

Duur: 6 uur
Prijs: €65,- per persoon
Dagen: vrijdag, zaterdag en zondag
Deelnamen: minimaal 5 personen

Direct inschrijven?

Interesse in een van onze activiteiten? Klik op onderstaande link en wij bezorgen u een fantastische avond. Een van onze medewerkers vertelt vol passie en enthousiasme over bier en hoe dit wordt gemaakt.