Onze bieren

Blonde dern

Een vrouw uit Wijchen en omstreken wordt ook wel een Dern genoemd. Deze Blonde Dern is letterlijk het zonnetje in huis. Een vol blond bier met elan en tevens de heerlijke jeugdige sprankelende frisheid van een weizenbier.

dukzat

Dukzat betekend enerzijds dat iemand ‘duk zat’, vaak dronken is. Anderzijds zegt de Wijchenaar die vaak overdrijft en/of stoere verhalen vertelt ‘dat heb ik duk zat gedaan’, dat heb ik vaak genoeg gedaan. Dukzat is een mengelmoesje van culturen, de zachte en kruidige smaak zal je verrassen. 

Hittepetit

Een bedrijvige pittige dame, je moet haar met fluwelen handschoenen aanpakken. Uitermate geschikt voor mensen die van een uitdaging in het leven houden. Het is een donker bier met een zoete, pittige en ietwat bittere smaak. 

Wanne Kwats

Wanne Kwats is Wijchens voor ‘wat een onzin’. Als iemand sterke verhalen staat te verkondigen, dan zegt de Wijchenaar: “Wanne Kwats!” Door een variatie aan granen is het een volmondig, moutig, licht stroperig bier. 

Bukske

Bukske heeft een dubbele betekenis. Het is Wijchens voor kort broekje en voor een bokje. Bukske is een pikant, koppig, jeugdig en uitdagend donker bier. Het is een verfijnd kruidig en zoetig bier wat je zintuigen prikkelt. 

Houje wa

Houje Wa zegt de Wijchenaar als hij na een avondje doorzakken in de kroeg weer naar huis toe gaat. Houje Wa is een stevige porter met tonen van pure chocolade, koffie en donker fruit. Dit zeer donkere bier heeft een flinke bitter uit de hop en mout. 

SMASH #1

SMASH #1 is het eerste bier van onze nieuwe SMASH-serie. SMASH staat voor Single Malt And Single Hop; een bier gemaakt met enkel 1 mout- en 1 hopsoort.