Brouwerij Wijchense Schòne in nieuwe handen

Marijn van Kraaij, Pim Tromp en Lenn Janssen. 

WIJCHEN – Sinds begin 2022 is Brouwerij Wijchense Schòne in handen van het ambitieuze drietal enthousiastelingen Lenn Janssen (26), Marijn van Kraaij (27) en Pim Tromp (26). Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de verkoopkanalen en marketing, de uit Winssen afkomstige Lenn en Marijn houden zich specifiek bezig met het produceren van de bieren en alles wat erbij komt kijken. Dit doen ze niet alleen maar met ondersteuning van familie en vrienden want voorlopig zijn ze allen (nog) maar twee dagen per week op de brouwerij aanwezig.

Alle drie spreken ze volmondig hun droom uit om ooit fulltime de brouwerij te kunnen runnen. Momenteel is er sprake van een doorstart en bevinden ze zich nog in de opstartfase sinds ze de brouwerij overnamen van voorgangers Haike Toonen en Paul Bier. Maar, dromen mag en de plannen zijn groots. Pim: ‘Momenteel zijn we vooral druk met het aanleggen van nieuwe voorraad. Om de nieuwe startup te bespoedigen hebben we de webshop vernieuwd en hebben we hier een speciale pre-order aan toegevoegd. Liefhebbers kunnen nu al een 4-,12- of 24-pack met vier verschillende speciaal biertjes bestellen.’ De speciaal biertjes luisteren naar de namen als Blonde Dern, Hittepetit, Wanne Kwats en Houje Wa en zijn op smaak gebracht door gebruik te maken van speciale ingrediënten variërende van koriander, komijn, sinaasappelschil, soms suiker, hop, gerstemout, tarwe en uiteraard Wijchens water.

Marijn en Lenn erkennen dat hun locatie in Wijchen-Oost in de nabije toekomst mooie kansen biedt. ‘Onze bovenbuurman The Special Guest heeft plannen én de ruimte om samen met ons een proeflokaal te openen. Maar, momenteel ligt onze prioriteit bij het brouwen van bieren. We beginnen lokaal en regionaal en hopen op korte termijn weer opnieuw bij de Wijchense en Maas en Waalse retailers verkrijgbaar te zijn.’ Momenteel worden de bewezen succesbieren van de vorige eigenaren gebotteld en wellicht later dit jaar brengen de heren ook een eerste eigen creatie op de markt. Alvorens het zover is moet er nog veel gebeuren én veel gebrouwen worden. 

Liefhebbers van een speciaal bier kunnen op www.wijchenseschone.nl een pre-order plaatsen. De productie vindt momenteel plaats, uitlevering van de eerste 4-packs zal plaatsvinden vanaf mei.

 

Artikel geschreven door Rex Broekman 

Foto door John van Gelder 

https://www.demaasenwaler.nl/algemeen/algemeen/42102/brouwerij-wijchense-schone-in-nieuwe-handen